Villas in Crete, Villa Chania, Villa Kreta, Rent Crete Villas, Vacances Crete Hotel Villas in Crete, Villa Chania, Villa Kreta, Rent Crete Villas, Vacances Crete Hotel
tel:+30 28210 90760 +30 28210 90760
Ελληνικά
info@thehotel.gr +30 28210 90760
9.6 Άριστο βασισμένο σε 31 σχόλια

Σχόλια

Δείτε όλα τα σχόλια

Villas Milos

Κάντε κράτηση

Knossos palace

Knossos Palace 1Η Κνωσός είναι το πιο διάσημο από τα παλάτια του Μινωικού πολιτισμού. Καταστράφηκε πιθανόν από μια ηφαιστειακή έκρηξη γύρω στο 1450 π.Χ.. Η αρχαία Κνωσός ήταν το κέντρο του Μινωικού Πολιτισμού, που κατείχε το Αιγαίο πριν από 4000 χρόνια. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το παλάτι ήταν η έδρα του βασιλιά Μίνωα. Συνδέεται επίσης με ενδιαφέροντες μύθους, όπως ο μύθος του Μινώταυρου στο Λαβύρινθο κάτω από το παλάτι, και την ιστορία του Δαίδαλου και του Ίκαρου. Ο Μίνως Καλοκαιρινός έκανε τις πρώτες ανασκαφές στον χώρο το 1878. Ωστόσο, ο σερ Άρθουρ Έβανς ήταν ο αρχαιολόγος που έκανε τις πλήρεις ανασκαφές του χώρου (1900-1913 και 1922-1930).

Το αρχαίο (πρώτο) ανάκτορο χτίστηκε γύρω στο 2000 π.Χ. αλλά καταστράφηκε ολοσχερώς από σεισμό το 1700 π.Χ. Το νέο (δεύτερο) ανάκτορο χτίστηκε αμέσως πάνω στα ερείπια του παλαιού και ήταν πιο περίπλοκο όσον αφορά το σχεδιασμό, σαν ένας λαβύρινθος. Στα μέσα του 15ου αιώνα π.Χ. όταν οι Αχαιοί από την ελληνική ηπειρωτική χώρα κατέκτησαν την Κρήτη είχε εν μέρει καταστραφεί. Το ανάκτορο δέχτηκε τελικά καταστράφηκε και πάλι από φωτιά (Ηφαίστειο της Σαντορίνης) στα μέσα του 14ου αιώνα π.Χ. Ο Sir Arthur Evans κατάφερε να ανακατασκευάσει εκτενώς το παλάτι της Κνωσού.

Knossos Palace 2Το ανάκτορο της Κνωσού είναι το μεγαλύτερο και το πιο εντυπωσιακό από όλα τα μινωικά κέντρα ανακτόρων. Το παλάτι απλώνεται σε πάνω από 20.000 τετραγωνικά μέτρα (2 εκτάρια) γης με ύψος που φτάνει τέσσερις ορόφους. Κατασκευάστηκε σε μοτίβο λαβυρίνθου και παρείχε στέγη για περίπου 100.000 ανθρώπους. Πολύχρωμα διαζώματα και τοιχογραφίες, φιγούρες και πίνακες ζωγραφικής σε γύψο γεμίζουν τους τοίχους του παλατιού και παρουσιάζουν τη ζωή από αυτή την εποχή. Υπάρχουν ποικίλες εικόνες από τα ζώα και τους ανθρώπους στους θεούς και σε διάφορες τελετές, οι οποίες απεικονίζουν μια προηγμένη και εξελιγμένη κοινωνία. Περαιτέρω εξέταση όσον αφορά τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων του Παλατιού αποκαλύπτει ότι ο πόλεμος δεν ήταν ένα συνηθισμένο θέμα και οι γυναίκες εικονίζονται σχεδόν τόσο συχνά όσο οι άνδρες.

Η ποικιλία των δομικών υλικών που χρησιμοποιούνταν και η ορθομαρμάρωση δείχνουν ένα προηγμένο επίπεδο της τεχνολογίας. Αυτό αποδεικνύεται επίσης από ορισμένα αρχιτεκτονικά και δομικά χαρακτηριστικά, όπως το φως στα πηγάδια και το σύνθετο αποχετευτικό και υδρευτικό σύστημα.

Knossos Palace 3Το ανάκτορο αναπτύσσεται γύρω από τη μεγάλη Κεντρική Αυλή, που χρησιμοποιείτο για δημόσιες συνεδριάσεις. Μια δεύτερη αυλή, η Δυτική Αυλή, χρησιμοποιήθηκε τόσο ως η επίσημη πρόσβαση στο ανάκτορο όσο και σαν χώρος τελετουργιών. Στη δυτική πτέρυγα υπάρχουν οι επίσημοι χώροι διοικητικών και θρησκευτικών δραστηριοτήτων; το Τριμερές Ιερό, τα Ιερά Θησαυροφυλάκια και οι Κρύπτες Πυλώνα; η Αίθουσα του Θρόνου ανάμεσα σε αυτά είναι εξαιρετική. Οι πιο σημαντικές περιοχές στη νότια πτέρυγα είναι το Νότιο Προπύλαιο, ο Διάδρομος της Πομπής και η Νότια Είσοδος, με την τοιχογραφία του πρίγκηπα με τα Κρίνα. Στην ανατολική πτέρυγα σταγάζονται χώροι κατοίκησης και μεγάλες αίθουσες υποδοχής, το πιο σημαντικό είναι η Αίθουσα των Διπλών Τσεκουριών και το Μέγαρο της Βασίλισσας. Τα δωμάτια αυτά προσεγγίζονται από την επιβλητική Μεγάλη Σκάλα. Από τη Βόρεια Είσοδο, ένας δρόμος οδηγούσε στο λιμάνι της Κνωσού. Η Βόρεια Είσοδος πλαισιώνεται από υπερυψωμένες στοές, η δυτική κοσμείται με την τοιχογραφία του Κυνηγού Ταύρου. Ο λιθόστρωτος Βασιλικός Δρόμος οδηγούσε από το Μικρό Ανάκτορο και την πόλη στη βορειοδυτική γωνία του ανακτόρου, όπου υπήρχε ένας υπαίθριος θεατρικός χώρος.

Γύρω από το ανάκτορο ο Μινωικός οικισμός επεκτείνεται με τα νεκροταφεία στους λόφους. Κάποια πιο σημαντικά κτίρια είναι τα εξής; η Νότια Οικία, η Οικία του Τέμπλου, το Μικρό Ανάκτορο, ο Ξενώνας, η Βασιλική Επαυλη και ο Τάφος-Ιερό. Η Βίλλα του Διονύσου με τα ψηφιδωτά της δάπεδα (2ος αι. μ.Χ.) είναι ένα σημαντικό κτίριο της Ρωμαϊκής περιόδου. Όλα τα εντυπωσιακά ευρήματα του ανακτόρου (αγγεία, σκεύη, ειδώλια, το αρχείο των πινακίδων της γραφής Γραμμικής Β, καθώς και οι αρχικές αγιογραφίες) στεγάζονται στο Μουσείο Ηρακλείου.

Χρήσιμες Συμβουλές:

Είναι καλύτερα να επισκεφθείτε την Κνωσσό, την άνοιξη ή το φθινόπωρο, δεδομένου ότι ο ψυχρότερος καιρός θα κάνει ευκολότερη την εξερεύνησή σας στην περιοχή. Ωστόσο, αν επισκεφθείτε την Κρήτη στην αιχμή του καλοκαιριού προσπαθείστε να είστε στο χώρο τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπάρχουν μερικές ταβέρνες και σνακ μπαρ κοντά στην είσοδο στο δρόμο προς το Ηράκλειο.