Villas in Crete, Villa Chania, Villa Kreta, Rent Crete Villas, Vacances Crete Hotel Villas in Crete, Villa Chania, Villa Kreta, Rent Crete Villas, Vacances Crete Hotel
tel:+30 28210 90760 +30 28210 90760
Ελληνικά
info@thehotel.gr +30 28210 90760

Κρήτη

Κρήτη

Balos Beach Panoramic 5  elafonisi sea 2  Chania Venetian Harbor

Η Κρήτη βρίσκεται στο κέντρο της ανατολικής Μεσογείου όπου συναντιούνται η Ευρώπη, η Ασία και η Αφρική. Είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί, το πέμπτο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο, καλύπτει μια έκταση 8.336 τετραγωνικών χιλιομέτρων και εκτείνεται 257 χιλιόμετρα κατά μήκος του άξονα ανατολής-δύσης. Ο πληθυσμός της είναι λίγο πάνω από 600.000 άνθρωποι και χωρίζεται στους τέσσερις νομούς των Χανίων, ΡεθύμνουΗρακλείου και Λασιθίου (από δυτικά προς τα ανατολικά). Η Κρήτη έχει 1,046 χλμ ακτογραμμής, 155 χλμ από τις οποίες είναι αμμώδεις παραλίες. Οι πιο κοσμοπολίτικες βρίσκονται στις βόρειες ακτές, ενώ οι πιο όμορφες (Ελαφονήσι, Μπάλος, Πρέβελη, Βάι, Φαλάσσαρνα) στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Falassarna beach  Platanias beach  Stavros beach

Το Ηράκλειο (150.000 πολίτες) είναι η πρωτεύουσα του νησιού, τα Χανιά (70.000 πολίτες) είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, ενώ το Ρέθυμνο (40.000 πολίτες) και ο Άγιος Νικόλαος (10.000 πολίτες) είναι οι επόμενο δύο μεγαλύτερες πόλεις του νησιού. Οι παλιές πόλεις των Χανίων και του Ρεθύμνου παρουσιάζουν δείγματα της βενετσιάνικης αρχιτεκτονικής και της ενετικής πολεοδομίας. Μπορείτε να βρείτε πολλά αρχαία απομεινάρια του διάσημου μινωικού πολιτισμού καθώς και των πιο πρόσφατων αιώνων στα αρχαιολογικά μουσεία του Ηρακλείου, των Χανίων και του Ρεθύμνου.

Η ιστορία της Κρήτης χρονολογείται πάνω από 4.000 χρονών και έχει επισημανθεί ως η κοιτίδα του πολιτισμού. Ο Sir Arthur Evans αποκάλυψε το μινωικό ανάκτορο της Κνωσού, έναν οικισμό της Εποχής του Χαλκού γύρω στο 3000 π.Χ. Το ανάκτορο της Κνωσού είναι το καλύτερο παράδειγμα της μινωικής αρχιτεκτονικής. Η Φαιστός και η Γόρτυνα είναι δύο ακόμα αρχαιολογικοί χώροι που αξίζει να επισκεφθείτε.

Samaria 5  folklore museum  Agia Triada 2

Η Κρήτη φημίζεται για τη χλωρίδα και την πανίδα, την βιοπικοιλότητά της. Το Φαράγγι της Σαμαριάς στην περιοχή των Χανίων είναι το μακρύτερο στην Ευρώπη και πολλά απειλούμενα είδη ζουν εκεί (Κρι-Κρι , Γυπαετός, διάφορα άνθη).

Πολλοί μεγάλοι καλλιτέχνες, συγγραφείς και πολιτικοί γεννήθηκαν στην Κρήτη και εμπνεύστηκαν από την ιστορία και το τοπίο της. Ο Νίκος Καζαντζάκης, ο συγγραφέας του Ζορμπά και ο Δομήνικος ο Θεοτοκόπουλος, πιο γνωστός ως ''El Greco'', ήταν Κρητικοί. Επιπλέον, ο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο οποίος ήταν ίσως ο πιο σημαντικός πολιτικός της σύγχρονης Ελλάδα γεννήθηκε στις Μουρνιές, δίπλα στην πόλη των Χανίων.

Η πιο παραδοσιακή Κρητική παράδοση είναι δύσκολο να βρεθεί στα τουριστικά θέρετρα του νησιού. Θα πρέπει να ταξιδέψετε στα πιο μικρά χωριά στις πλαγιές των Λευκών Ορέων, του Ψηλορείτη και της Δίκτης. Εδώ οι άνθρωποι συνεχίζουν να ζουν με τα έθιμά τους και τις πεποιθήσεις του παρελθόντος, με ένα πιο φυσικό τρόπο ζωής με πιο αυστηρούς κανόνες και ίσως σας εκπλήξουν πλύ ευχάριστα με τη φιλοξενία τους.

Τελειώνοντας, μπορείτε να επισκεφθείτε δεκάδες εξαιρετικές ταβέρνες και εστιατόρια οπου θα λατρέψετε την Κρητική και τη Μεσογειακή κουζίνα.

Rethymnon Town 1  Rethymnon Old Town 1  Rethymnon Lighthouse 1

Waterfront2  Sunset_1  Chania town aerial

ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Χανιά

Πλατανιάς     Αγία Μαρίνα     Σταλός     Σταυρός     Τερσανάς     Καλαθάς     Αλμυρίδα    Ταυρωνίτης

Παλιόχωρα   Φαλάσσαρνα     Λουτράκι  Μάλεμε      Κολυμπάρι    Κίσσαμος     Πλάκα         Σφακιά

Άγιοι Απόστολοι     

Ρέθυμνο

Μπαλί     Σφακάκι    Πάνορμο    Πλακιάς    Σκαλέτα    Επισκοπή

Ηράκλειο

Αγία Πέλαγία    Χερσόνησσος    Σταλίδα

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος    Ελούντα

 

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Μπάλος    Ελαφονήσι    Φαλάσσαρνα    Παλιόχωρα    Πλακιάς    Πρέβελη

 

ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Παλιά πόλη Χανίων     Παλιά πόλη Ρεθύμνου     Φαράγγι Σαμαριάς    Λίμνη Κουρνά    Σφακιά    Αρκάδι

Τάφοι των Βενιζέλων  Αρχαιολογικοί χώροι       Μοναστήρια             Μνημεία            Κάστρα    Μουσεία

Περίπατοι στη φύση    Παραδοσιακά χωριά         Περιοχές φυσικής ομορφιάς

 

ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παραλιακά μπαρ     Clubs και μπαρ     Σινεμά

 

ΠΑΡΑΛΙΑΚΑ ΘΕΡΕΤΡΑ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑΞΙΔΙΟΥ